Leefklimaat

 

Niet geheel toevallig heeft Superhuisvesting FranJo gekozen voor de twee oudste steden van Nederland om daar woonruimte te verhuren. Opgetrokken uit Romeinse klei hebben beide steden tal van overeenkomsten en bieden ze veel pluspunten om er te gaan wonen.

 

Zo ligt Nijmegen aan het begin van het land van Maas en Waal en zo kan Maastricht de poort naar het Zuid-Limburgse Heuvelland genoemd worden. Daar waar in Nijmegen heerlijk vertoeft kan worden in het Kronenburgerpark, zo heeft Maastricht het alom bekende en statige Vrijthof (zie foto's hieronder). De Vierdaagse van Nijmegen kan wedijveren met het vier dagen durende Preuvenemint in Maastricht. Beide steden kennen een bruisend uitgaansleven met vele gezellige terrasjes, hebben gerenommeerde universiteiten binnen de stadsgrenzen en beschikken over een schitterende binnenstad met een uitgebreid winkelcentrum.

 

Raadpleeg onderstaande internetpagina's voor uitgebreide informatie over beide steden:

www.bezoekmaastricht.nl 

www.visitnijmegen.nl

 

Daarnaast staan Nijmegen en Maastricht ook nog eens in de top drie met het gezondste leefklimaat van alle grote steden in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van advies- en ingenieursbureau Arcadis, uitgevoerd in 2020. Hieronder zie je een grafische samenvatting van de onderzoeksresultaten.